Viking

Ja alltså..jag ser väldigt lite ut som en viking här, och nu är det dags för vikingkalas. Men läderskärp i midjan och läderband i pannan, och flätor (ja jag vet olika färger på gummiband men jajaja), har slängt på mig ett par stövlar här nu också men det ser inte så bra ut.. Tjejer ska tydligen inte ha horn. Ehm. Vem bryr sig, det blir nog kul ändå.

Så atte...indian?


Present?

Hur snygg är inte den här jackan från Monki? Födelsedagspresent till mig kanske? Ja tack.


jag är där och kan berätta


Fritid

Slutade efter duggan idag så nu har jag tagit det lite lugnt och duschat. Känns jäkligt konstigt med fritid eftersom vi alltid har fullt upp, men väldigt skönt såklart. I morgon börjar jag först vid tio så i eftermiddag ska vi gå och kolla på ölhävartävlingen på Chalmers. Duggan gick dessutom helt ok, så jag är nöjd.

Fjäderörhängen idag också


Kåvepenin

Nu är det kåvepenin för hela slanten som gäller. Imorgon har jag första duggan, vilket kommer vara prov på all gymnasiematte. Eh hurra. Det var ju typ ett och ett halvt år sedan jag räknade något alls. Men men, jag har mitt penicillin så jag är nöjd.

flågelpenin


Halsont!

Det blev inget Festu eller något annat heller igår kväll. Igår gjorde halsen bara lite ont men idag kan jag inte svälja alls. Snart kommer min mor och tar med mig till vårdcentralen i Varberg för att förhoppningsvid få penicillin. Jäkligt opassande för imorgon har jag min första dugga och idag skulle jag ha pluggat till den.

Ingen festu igår, bild från grillkväll förra veckan


Förfest

Om en timme sticker jag på förfest, här börjar man i tid. Dock så har min hals blivit supersvullen, hoppas inte det är halsfluss eller något. Jag avvaktar och ser. Låtsas man inte om att man är sjuk så är man nog inte det.

Putsa badrummsspegeln var det jag skulle göra idag ja..



C'est en bild på une pipe

Magritte


Fredag hela dagen

Nu ska jag strax sticka iväg till dagens lektioner. Det är fredag hela dagen och vi har datorintroduktion och byggande i samhället. Tänkte flika in här att jag trivs väldigt bra i min/mitt nya stad/liv. Och avståndet till skolan är ju bäst. Eftersom det alltid är öppet är det kalas att sitta där och plugga istället för hemma.

Fjädrar i öronen


Feathers

Har idag invigt ännu ett av halsbanden jag köpte på USA-resan. Forever 21 är så jäkla bra! Har insett att jag gång på gång faller för smycken med fjädrar.

stor drömfångare med massa fjädrar


Fn-sittning

Jäklar så kul vi hade det igår! FN-sittning var det som gällde och alla olika faddergrupper gestaltade varsitt land. Min grupp var Mexico och det blev väldigt lyckat faktiskt. Kom isäng vid tre igår så matteföreläsningen i morse var ganska tung. Nu är jag inte på stadsvandring som är dagens nollaktivitet, istället är jag bakis i soffan. Rätt gött att inte vara med på precis allt kanske. Ikväll ska jag försöka satsa på lite matteplugg.

Tre suddiga men fina klasskompisar


Dagens

Föreläsning i inledande mattematik (=all gymnasiematte) står först på schemat. Dugga redan nu på måndag..ojoj.

Idag gäller skirt linne och halsband från Forever 21, kavaj från H&M, armband frånThomas Sabo och ring från Björg


Kaktus

Vad har jag egentligen på mig undrar ni? Ehh, världens bästa hemmagjorda kaktus-dräkt såklart. Yes, kusin med flickvän kom härifrån först vid tio så det fick bli lite stressgjort men det löste sig ganska bra ändå. Till den här "klänningen" med taggar hör även taggigt hårband, två armband och taggiga skor! Utan någon som helst nål och tråd är jag lite nervös över att den helt ska falla av mig under kvällen i morgon, men det återstår att se. Temat jag följer är alltså Mexico..därav kaktus då tänkte jag.

Hilda; Ja jag är en prinsesskaktus faktiskt..


Limpistol

Väntar på att kusinen ska lämna en limpistol som jag ska få låna för att bygga min utklädnad till morgondagens sittning. Senare ikväll blir det filmmys på Chalmers. Har på mig ett nytt halsband från forever 21 idag:

elefant


Kakmascara


Pust

Hemma en stund nu för att pusta ut. Har haft några föreläsningar idag och även hunnit med en runda på stan med klasskompisen Vicky för att köpa material till maskerad på onsdag. Jag ska vara en kaktus tänkte jag.. Om några timmar sticker jag tillbaka till skolan för provhäfv. Ska nog inte häfva, men ska bli kul att se de som kan.

Svart långklänning idag vilket inte alls syns nä..borde skaffa helkroppsspegel


i want to travel all over the world


Söndag

Första Chalmersveckan avklarad och idag är jag helt ledig, om man inte räknar med plugg då. Det har faktiskt varit mycket roligare än vad jag trodde att det skulle bli, och nu har man ju några att prata med också. I morgon går vi på det igen med föreläsningar 8-16.45. Men det blir nog bra med det, ska försöka att inte somna på de här i alla fall. På eftermiddagen blir det provhäfv också.

Vi får massor av grejer av olika företag hela tiden. Bland annat tygmärket ovan, väskor, miniräknare, usb-minne osv.


Tack och godnatt

Just hemma från sittning och fest på Chalmers. Stänger de någonsin? Verkar inte så, men nu var jag trött kände jag. Tack och godnatt, i morgon blir det nog matteplugg.

Brunt hår för ett år sedan


Agnesfika

Snabb fika med Agnes, men det var kul att äntligen få ses igen. Lycka till i Norge och kom hem snart igen! Nu ska jag ducha och göra mig i ordning inför kvällen provsittning. Mumford & Sons så länge:

Mumford & Sons – Little Lion Man


Hoffmaestro

Det är inte lätt att hinna med att uppdatera när man går hemifrån före åtta på morgonen och sen är hemma vid två på natten, för att gå upp lika tidigt nästa dag igen. Men så är det, fullt schema hela tiden. Först lektioner och efter det massa nollnings-hej-lär-känna-varandra-huvudsakligen-öl-aktiviteter. Fast roligt är det för det mesta. Igår smet jag dock iväg från utdelningen av nollningsuppdrag eftersom Hoffmeastro spelade på Liseberg. Cicci och jag har dessutom skaffat Lisebergskort så vi gled in utan att betala (typ). Jättemysig konsert och kväll!

Nu ska jag snart träffa Agnes som kom hem från USA för några dagar sen. Hon ska mellanlanda i Göteborg i någon timme för att sen flytta vidare till Norge. Man får passa på att ses över en kopp kaffe när tillfället ges.

JÄTTEmycket folk och sjukt många Johannor som hade kommit bort från sina vänner och strövade runt i crazykorta jeansshorts. Jag och Cicci gav tröst och stöd.


Lisebergskväll

Hemma från en myskväll på Liseberg med Cicci. The Ark var bra och överraskade med att spela Forever Young. Vi köpte popcorn och remmar och levde livet kan man säga. Vi såg broschyr-killen från Kunskapsgymnasiet och spanade lite på honom vilket var trevligt. Slutorden på Arkens konsert var "Det kan inte alltid vara roligt och sommarlov, ibland måste man tänka på döden också". Stabilt Ola, stabilt.

The Ark


The Ark

Hemma från en eftermiddag med min phaddergrupp. Imorgon börjar föeläsningarna klockan 8, men det är tydligen inget man låtsas om här i Göteborg så nu ska jag och Cicci gå på The Ark-konsert på Liseberg. Ska verkligen utnyttja att jag bor här nu och gå på konserter och grejer.

Ola S alO


Chalmers dag 2

Hemma på lunch nu. Jäklar så bra det är att bo 5 minuter från skolan. Idag trivs jag ganska bra på Chalmers. Har hittat ett jättetrevligt tjejgäng som alla också är nyinflyttade. Vi har haft vår första matteföreläsning idag med prov dessutom. Gick ju obegripligt dåligt så jag måste verkligen plugga på allt jag glömt i de 6 mattekurser som lästes på gymnasiet. Men när det hinns med vet jag inte. Nu ska jag tillbaka till skolan för nollbrickstillverkning.

Glasögonen åker på hela tiden, ser ju inte tavlan annars har jag märkt


Första dagen

Helt slut efter första dagen och efter att träffat typ 150 pers. Nu blir det tvkväll en stund och sen sova. Imorgon börjar föreläsningarna vid 8 och på eftermiddagen blir det mer nollning.

 


Nollning

Nu går en nervös jag strax till Götaplatsen för att träffa alla andra Chalmers-nollor. Önska mig lycka till.

Blev efter mycket om och men vitt linne och en svart kjol


Shoes

Nu har vi ätit ciabatta med mozzarella och prosciotto till kvällsmat och tittat på danska hollywoodfruar här. Snart blir det chokladfondue med banan också. Vi fortsätter att jobba på våra sommarkilon ett tag till. Eftermiddagen spenderades i Nordstan och jag råkade köpa ett par skor till..men de hade kostat 799 och jag fick dem för 100, vem kan motstå det?

Första paret i blått


Muminmuggar

Trots att Cicci har köpt nya koppar och porslin kunde jag inte lämna mina mumin-koppar hemma. Lägenhetstradition att dricka kaffe ur dem. De är dock roligare att köpa än praktiska att ha, därför fick jag ihop 12 stycken av släkt och vänner ganska snabbt. De kommer ut nya hela tiden, men man kan seriöst inte äga fler än 12 udda muminkoppar..när ska de behövas? Den blå med mumin på är i alla fall min favorit.

kaffepaus

 


Regn

Det regnar i Göteborg.. Cicci ska gå på möte snart och efter det ska vi leka. Men det regnar. Vi som hade planerat att fika på Husaren men det blir ju jättejobbigt att gå i tråkväder.. Annars så har jag bara planerat att vara nervös inför i morgon.

Mysbild från NY-resan


Packar upp

Ja mina vänner, nu har jag flyttat till Göteborg. Cicci och jag lyssnar på Lady Gaga här och försöker packa upp och få plats med allt. Vår garderob är så galet full nu att det knappt går att ta ut saker. Vi har också gjort en hög med svarta stövlar, väldigt praktiskt att vi har samma storlek.

Bild från Jennys födelsedagskalas i fredags.


9.


Cicci I'm coming home

Hur knasigt är inte det här. Imorgon flyttar jag tillbaka till Ciccis (och min nu då) fina lägenhet. Vi hade väldigt mysigt förra hösten och den här kommer ju bara bli bättre. Är det nu mitt liv börjar då kanske?

Obeskrivligt nöjd var jag efter min väggpyntning i badrummet. Här bor det faktiskt tjejer!

 


Kalaskväll

Igår kväll råkade två vänner ha födelsedagskalas sammtidigt (besvärliga vänner!). Väljer man? Nej, man går självklart på båda! Väldigt trevlig kväll blev det i alla fall. Fin början hemma hos Jenny med jello shots och party people, senare på kvällen bar det av vidare till Elias där det bjöds efterrätt och popquiz. Hur kalasigt som helst helt enkelt. Jag tyckte att det äntligen var dags att använda den fina "Fashion against AIDS"-tunikan som jag fick tag på i Stockholm i våras. 4 av 5 toasters.

Vackert plagg tycker jag


Cocktails

Har hänt så himla mycket de senaste dagarna så jag har inte alls hunnit blogga. Idag har jag dessutom kört upp mina grejer till Göteborg och imorgon flyttar jag mig själv också. På tisdag börjar mina 5 år på Chalmers.

Men nu ska vi se. I torsdags annordnade Hilda, Maja och jag världens finaste cocktailparty. Det var snittar och cocktails i mängder. Tyvärr började det tokregna så vi kunde inte vara ute mer än en halvtimme typ, men det gjorde inte så mycket. Det fungerade lika bra att dricka cocktails inne. Alla var så himla fina dessutom!

Tog inga bilder på min cocktailklänning..men här är en liten del av bordet med tillbehör


Snittar

Så där ja, efter att ha flängt omkring på alla mataffärer som finns så har vi nog lyckats få ihop allt till ikväll. Cirka 3 hinkar is är isade och mina snittar är klara, så nu blir det dags för dusch här.

Huvudsaken med snittar är ju nästan svärdtandpetarna?


Stress!

Ja mina vänner. Idag är det massor att fixa och förbereda, för ikväll blir det cocktailparty för hela slanten! Ska bort till Hilda nu och sen blir det inhandling av sprit, lime, mojs, paraplyer, glas, snittmaterial och jag vet inte vad. Sen hem och fixa och duscha och sätta upp hår och sånna grejer. Känner mig lite stressad. Först ska jag dock väcka min bror, lycka till till mig..

Syskon i New York (vitare än de flesta som Nattis säger)


Juno


"You should've gone to China, you know, 'cause I hear they give away babies like free iPods. You know, they pretty much just put them in those t-shirt guns and shoot them out at sporting events."


Lista

Idag är det onsdag och livet i den riktiga världen är skrämmande nära. Har packat kläder nu på morgonen och kommer nog behöva göra det i någon timme till. Som folk vet (eller inte vet kanske) så bodde jag i Göteborg hela förra hösten, men en kombination av flera saker gjorde att jag mådde såpass dåligt att jag bestämde mig för att säga upp mig, flytta tillbaka till Varberg och "kurera" mig vid årsskiftet. Nu ska jag alltså flytta tillbaka till samma ställe, men situationen är ju helt annorlunda. Dagens lista, varför Göteborg kommer bli mycket bättre den här gången:

1. Jag kommer inte ha ett jobb jag tycker är besvärligt och svårt.
2. Jag och Cicci kommer ha liknande scheman och ha tid att träffa varandra.
3. Fler av mina fina vänner flyttar till Gbg och pluggar.
4. Göteborg, staden som alltid är på G (haha!)
5. Jag kommer umgås med folk i min ålder.
6. Jag kommer ha kontroll över min situation.


Listor är bra. Förresten! Jag rekomenderar verkligen Verums blåbärsfil, supergod är den. Nu byter jag ämne igen och visar en bild på dagens outfit. Ny kjol från gina tricot och en helt söt skir tröja med knappar längs ryggen som jag hittat på Forever 21.




Seu Jorge

Spelas mest just nu. Seu Jorge – The Life Aquatic Exclusive Studio Sessions Featuring Seu Jorge

bara mysigt


Prinsesskväll

Jag tror inte att det kommer som en chock för någon när jag säger att jag och Hilda faktiskt är prinsessor. Så nu ska vi ha prinsesskväll. Kaka står i ugnen, Hilda är påväg och prinsesskjol från Forever 21 är på. Kan ju inte bli annat än bra.

Linne från H&M, tyllkjol med rosett från Forever 21


Matte och skor

Nu har jag faktiskt varit ganska duktig och kommit igång med matten. Har inte kommit så långt, men huvudsaken är att jag har börjat. Det är alltid första steget som är jobbigast tycker jag. Nu snart ska jag dricka lite kaffe med Hilda. Vi gjorde nämligen en pakt igår; börja med jobbtråkiga saker vid tio (matte för mig, tvätt för henne) och sen dricka kaffe vid tolv. Jäkligt praktiskt att bo så nära varandra ibland.

Och förresten så har jag letat kängor ett tag med 1300 är jäkla dyrt. Hittade dock bästa vagabond-paret i min egen källare! De har tillhört min mor men nu har hon gett dem till mig. Tack och hurra!

Svart idag

Man tackar! Lite guldiga nitar slängde jag på.


500 days of Summer


All this time

Känns ju som att det har blivit halvmycket gjort idag..men ibland måste hjärnan få bryta ihop lite. Istället för att städat har jag tinat lax och försökt sjunga/plinka den här fina låten på gitarr. Var tvungen att sänka den så mycket för att inte nå hundfrekvens.. Men så atte.. Imorgon blir det en produktiv dag istället.

Åh så fin den är! Och sorglig. Och fin.


Vuxenpoäng och studieskuld (låter som en boktitel?)

Nu är det måndag och mindre än en vecka tills jag flyttar till Göteborg för att börja plugga till civilingenjör. Det är på tiden att organisera upp lite vad som måste göras. Igår skickade jag in mina studielånsuppgifter och har insett att det här kommer bli världens skuld (framtida Lisas problem). Har skrivit klart mitt chalmerspappersinfogrejs och ska skicka in det idag. Sen återstår det att räkna matte och att packa. Ska börja med något av de idag i alla fall.

Tja alltså..tre apor i New York


Busy weekend

Vilken fin helg jag har haft. I fredags efter fikan hade Hilda, Nattis och jag myskväll på Hildas uteplats. På lördagen fick det bli våffelfrukost och sen trevlig fest hemma hos mig på kvällen. Det var så varmt att vi kunde sitta ute i trädgården i princip hela tiden. Söndagen gick åt till bakispizzaätande och inhandlande av första "How I met your mother"-boxen, som Cicci och jag sen försökte dega igenom. Bra helg får man säga.

Våffelfrukost med maple syrup

Lördagsoutfit med klänning från gina tricot


Gamle fredagsfik

Fredagsfika är en kär gammal tradition som uppkom hösten 2006 någon gång. Det är inte svårare än så att det är fredag och man fikar. Jag hoppas att Johanna, Mattias och Isak alla har funnit tid idag att infinna sig. Återstår att se.

Fredagsfinsklädd med ny fågelring


Regn

Det tokregnar ute! Helt värdelöst. Jag ska nämligen iväg på fredagsfika och träffa vänner snart men det känns ju inte så lockande att gå ut i det här vädret..

Igår var det dock sol och fint hela kvällen och jag träffade Anthony. Jag babblade på om USA och han babblade på om musikal, fair trade tror jag. Sen fick han döda två genmanipulerade monsterspindlar som hade flyttat in på mitt rum. UäK!

Gårdagens outfit som var solanpassad! Linne och kjol från H&M, body från gina, ny knogjärnsring från forever 21


ZZ-Top

Sitter och försöker fylla i alla Chalmers-papper som ska vara inskickade senast i morgon typ.. Ganska vettiga frågor som; kontaktuppgifter, allergier, mattekunskaper osv. Men alltså, gillar jag ZZ-Top? Ja eller Ja! Det är frågan..

Strök under för att göra det barntydligt här


Beställda!

Jäklar så roligt det ska bli med höstmode nu!


Washington DC

Efter att vi hade varit i New York några dagar åkte vi vidare till Washington DC. Lite Washington i bilder;

Kapitolium

Vita huset

Utanför vita huset protesterades det mot allt möjligt. Vissa hade bosatt sig i tält och levde där..

Kände mig som Forest Gump och väntade på att Jenny skulla vada ut i vattnet..hände dock inte

Baberaham Lincoln

Arlingtonkyrkogården

John F Kennedys grav

 



New York

Det här blir ju lite osammanhängande, men här kommer ett litet inlägg om min dag i New York med Agnes.
Hon hade lyckats hitta mitt hotell och mötte mig i lobbyn på morgonen. Efter några stirr- och hoppattacker kändes det precis som att ingen hade varit borta alls. Vi spenderade hela dagen med att gå upp och ner längst med gatorna och tittade, åt, shoppade och pratade. Hur fin dag som helst! Vi råkade även nästan gå rakt in i Simon och Thomas från designeprogrammet på tv3(?) På kvällen sparkade vi ut min bror och så fick hon sova på vårt hotellrum. Nu får det faktiskt bli jul snart för då kommer Agnes hem på besök!

time square innan det blivit galet mycket folk

pause i central park

Simon & Thomas!

Typ enda bildbeviset på att jag faktiskt träffade Agnes


Dresscode

Kvällens skor och nya ringar:

Skor Tiamo, ringar från H&M och Forever 21


Dikt

Fick idag, för första gången, en dikt. Imponerande att få ihop tycker jag som själv är helt värdelös på att skriva. Hoppas att man får publisera andras dikter så här i sin blogg. Fast nu är det min dikt kanske..

Till en äldre sommarkärlek

Daggen sken i solens första strålar
Innan skuggor kom och ljus försvann,
På rosorna som Vårens händer målar,
Låg där unga dagg som klara brann.

Då tänkte jag, och tänkte gamla tankar,
Då när jag såg den dagg- och rosbedrift.
På dig, som i mitt hjärta lade ankar,
Och på min längtans mörka, bistra gift.

För som en dagg kan skina i en blombädd
Kan dina ögon blänka från sin hamn.
Din blick som gjorde barnet i mig orädd,
Din värme jag fick känna i din famn.

Och rosors blad de böjs i sina kanter
Och formas nästan likt en kvinnas min,
Då när hon läppstift klätt mot läppars branter
Som för att synas praktfullt klar och fin.

I rött jag minns att läpparna du målat
Den första gången som jag tänkte så;
Att våra munnar båda kunde skålat,
En kyss av dig, jag kunde tigga få.

Men morgonljuset lever aldrig länge
Och daggen torkar ut i dagens eld.
Skuggor blir till Hades mörka hänge,
Och döda rosor blir den domen fälld.

Den dom som slet ett hjärta från ett annat,
Att bulta ensam, i ett dammigt bröst.
Och när man allt i livet tomt förbannat
Då hjälper ingen annan kvinnas röst.

Nu knackar det på porten av mitt Troja,
Där står en häst, en gammal myts bekant.
Var är Kassandra, sierskan av Troja?
Jag tror att allt hon förutser är sant!

Allt mitt guld

Fin dag idag, och jag har varit nere på stan med Cicci. Vi stötte på Andreas och Anthony och satt och fikade med dem en stund. De ska också börja plugga till hösten, landskapsarkitekt och silversmide. Ikväll ska jag gå på bio och äntligen se Inception som alla snackar om. Spännade!

Nytt halsband idag som jag beställde fort som ögat när det kom upp på H&Ms hemsida, sparat det tills nu dock. Cicci har hört mig tjata om det här hela dagen..men snart har du tillgång till hela min garderob så du får stå ut med mitt babbel! Hihi


Finbesök

Varit och fikat med Jenny idag och råkade köpa en snygg skjorta dessutom. Trevligt! Men den räknas faktiskt som ett höstplagg.. Nu snart ska jag börja laga middag för en cykelsemestrande kusin med flickvän är på besök. Det blir kyckling med franska örter, som det alltid blir om jag får välja. Färsk pasta till det.

Första höstplagget


Sluta shoppa nu då

Nyaste köpet, skosmycke allternativt armband. Kan ju inte låta bli att gå in på Scorett när söta Fanny står i kassan och alltid babblar en stund med mig. Gillar det skarpt i alla fall. Tänk på ett bar boots i höst!

Piffa upp skor!


Efterskottsgrattis till Martina

Måndag och bara två veckor kvar tills jag flyttar till Göteborg. Den 14 går flyttlasset och jag flyttar tillbaka in hos min fina Cicci där jag bodde hela förra hösten. Det ska bli hur mysigt som helst att bo ihop igen, men jag kommer ju sakna Varberg, mina vänner här och mitt rum! Men det är ju inte så långt bort.

Idag har jag fikat med Martina och gett henne födelsedagspresenter eftersom jag var bortrest när hon fyllde år. Eftersom hon också ska börja plugga till hösten blev det mycket skol- och lånsnack. Känns skönt att man inte är ensam i kaoset!

Nytt skjortlinne från gina tricots rea, nya örhängen med fjädrar från forever 21


Size matters

Av alla nya ringar och halsband som fick följa med hem från USA är det här stora turkosa halsbandet en av favoriterna. Köpt på H&M i New York. Såg det i några svenska bloggar i maj tror jag och blev jättesugen, men hittade det varken i affärer eller på hemsidan. Men i NY fanns de alltså, hurra!

Riktigt nöjd!

Dum av dig

Trevliga människor och mycket vin blev det igår. Inte så konstigt att huvudet är segt idag då. Ska göra mig i ordning nu och träffa Nattis en stund om någon timme. Ikväll blir det PS-musikalen med Cicci.

Halva Snook har gjort en myslåt


RSS 2.0