Missförstånd

Nu har jag valt ut de kläder jag ska ta med mig i morgon. Cicci kom förbi och hjälpte mig välja. Nu ska det bara ner i väskan också. Färgade förresten håret igår, ah eller la i slingor i alla fall. Jag och färgen missförstod varandra lite dock..men det blir nog bra om ett tag.

Inte fullt så gult som på bilden..men ah, ganska gult


Packa

I morgon sticker jag och min bror till Tallinn, eftersom en farbror till oss ska gifta sig där på lördag. Försöker packa väskan dit sammtidigt som jag försöker packa en annan väska till USA..det går halvbra. Har än så länge bara sammlat ihop vad jag ska ha med i mitt passetui (eller vad det nu kan kallas, där man har pass och biljetter och grejs). Pass, svenska pengar, estniska pengar, bankkort, flygbiljetter och hotellboknigar är med. Känns som jag glömt något viktigt..

Praktiskt med allt på samma ställe


Magkatarr

Har ikväll google-diagnostiserat mig själv med magkatarr..känns halvkul och imorgon får det bli en sväng förbi apoteket för något magiskt botemedel. Annars har kvällen varit mysig. Gick ner till stan och träffade Johanna när hon slutade jobbet. Efter det köpte vi på oss lite sallad och gick hem till mig och grillade lax. Mycket gott. Trots magkatarr. Sen har vi slöat i soffan framför TVn och bara haft det najs.

Mumsig foliegrillad lax


Städa

Nu har jag och min bror städat hela dagen. Egentligen städades det igår men idag har vi gjort allt det där man gärna missar på en vanlig städning. Dammsugit under dvdspelaren, tagit ut och skakat alla soffdynor, skurat skohyllor och annat viktigt. Min bror var inte glad.. Nu ikväll ska jag träffa Johanna och mysa med henne.

En mycket ren soffgrupp


2½ men

Det här är sjukt och fantastiskt roligt på samma gång! Igår bar vi av till GeKås i Johannas bil, men först gjorde vi ett litet stopp i Breared. Vem fick vi syn på där, om inte den lilla killen i 2½ men! Det tog en lång stund innan vi lyckades sammla oss så mycket att vi kunde smygfota honom. Är det ens tillåtet att lägga upp bilder på random folk man tagit kort på? Kanske.. Sjukt kul i alla fall. På Gekås blev det mest frukostflingor och hårspännen för min del, men trevlig dag.

Jake i 2½ men?


Teparty

Tepartyt igår blev hur lyckat som helst och jag tror att alla hade en rolig kväll. Solen sken och vi kunde sitta ute ända till nio-tiotiden. Kaffe, te, överdrivet mycket fika och en och annan öl sammanfattar konceptet ganska bra. Applåd till de som hade bakat, mycket gott, och tack Johanna för att du jobbar i munkvagn. Bra jobbat de som kom i hattar, handskar och med rosetter också. Jag har så fina vänner.

Kakor, munkar, biskvier, muffins, jordgubbar och mojs. Nybakta scones med marmelad blev det också!


Ankaret

Hade en jättetrevlig eftermiddag med Cicci och Cornelia igår. Vi satt nere vid ankaret och njöt av det fina vädret. Efter en stund kom det dock poliser och tog bort grannsällskapets musik och då tröttnade vi väl ganska fort..

Idag är det teparty som står på schemat. Snart kommer Johanna hit och hjälper mig med lite förberedelser. Min bror är inte helt klar med städningen ännu och det har nu kommit fram att ett par av mina skor och en hårproduktsgrej från London är förstörda..hmm.

Cicci och Cornelia vid Ankaret. Stökig-musik-gänget i bakgrunden.


Jag är inte bitter..

Midsommarfesten hemma hos Isak var lugn och trevlig. Lite otur med vädret på kvällen så festen fick flytta inomhus, men det gjorde inget. Vid halv tre kom min taxi och det skulle bli skönt att sova tänkte jag. När jag kom hem var det dock tokfest i hela huset.. Har varit lite bitter på min bror sedan dess, men vad ska man göra. Nu har han "städat" klart. Morr.

Hade förberett lite och tog med mig sånna här små bakelser till festen. Mandelmassa blandat med grädde, och jordgubbar i sockerlag på det.


Titania

Snart fest hos Isak med temat en midsommarnattsdröm. Jag är älvdrottningen Titania..om det inte skulle synas, eh. Glad midsommar!

Krona och fjärilar i håret


Midsommar!

Min bror och hans vänner peppar midsommar hos oss med ett badkar fullt med is i trädgården.. Jag är bara lite orolig över det här.

Badkarsis


lots of wavy hair like liberace

När man ska jobba kan man ju inte ha utsläppt hår som flyger hit och dit, så jag brukar passa på att testa lite olika håruppsättningar när jag ska till jobbet. Ibland händer det dock att håret blir mycket finare sen när man släpper ut det igen. Här om dagen hade jag snurrat upp håret i någon slags knut och på kvällen var det så här lagom vågigt. Har hur många platt- lock- våg-tänger som helst, men ge mig en som får håret att bli så här:

Lagom


Skor!

Var tvungen att hoppa in på jobbet idag, fick dock lön för idag direkt efter passet. Bonus tänkte jag, och råkade köpa ett par skor. Utan klack ska tilläggas! (ojojoj) Hade lite tid inne på Scorett igår efter stängning när Fanny höll på med pappersarbete så det blev ganska mycket provande och suktande. Efter att Fanny pekat ut de här skönheterna i safari-tema var jag fast. Bara att slå till, tack mig själv!

Dålig bild, men riktigt snygga i verkigheten!



Schema

Jag har fullt upp hela tiden känns det som. Igår träffade jag Nattis på morgonen och vi körde ett träningspass ihop. På eftermiddagen träffade jag Martina och vi gick ut med hennes söta hundar, och på kvällen lyxade Fanny och jag till det med en middag på Zorbas. Grekisk mat är ju bara himelskt god! Så här ska alla dagar se ut tycker jag, massa kul saker med fina människor.

Fanny och jag lyxade till det rejält...det får man göra ibland


Kul helg

Det har hänt så mycket och varit en så rolig helg att jag inte riktigt brytt mig om att blogga. I lördags firade JB sin 20årsdag med Tour de France-fest med massa folk, cykling, uppdrag, lekar, mat och musik. Jag tog med mig Cicci som min +1 och vi var överrens om att det var den roligaste festen på riktigt länge.

I söndags var jag en sväng på GeKås och införskaffade lite nödvändigheter som hårfärg och sånt. Måndagen spenderade jag med Nattis, bland annat genom solning, träning, tvtittande och allmänt mys. Idag hade jag egentligen massa saker planerade men måste hoppa in på jobbet istället. Riktigt segt. På min rast ska jag dock kila upp till Emelie och fira hennes födelsedag. Himla många som fyller år i juni..

I lördags spelade Ninac för oss. Tog lite bilder men orkar inte ladda upp dem nu..


Var är vargen?

Tack Mattias för en supermysig kväll igår! Pizza, öl, musik och trevliga vänner är alltid ett vinnande koncept. Min present var en hemmagjord specialdesignad tårta. Bilden på vargen hade jag beställt på nätet och det var den jag var lite nervös för att den inte skulle hinna fram i tid. Tårtan bestod från botten av: chokladkaksbotten, kaffekräm, sockerkaka, nutella, grädde, chokladkaka, vaniljkräm, kaffekräm, sockerkaka och sen grädde, maränger, sockerblommor och varg ovanpå.

Den färdiga tårtan

Fina sockerblommor jag köpt på resa

Kakans lager innan grädden kom på


Nu blir det kalas

Så där! Presenten kom på posten och nu är jag helt klar med inpackning och allt. Känns väldigt bra. Ikväll bjuder alltså Mattias på kalas och det ska bli toktrevligt. Har på mig en ny klänning dagen till ära och satt syrener i håret. Snart kommer Johan och hämtar mig dessutom. Fin kväll tror jag!

Ny axelbandslös klänning från H&M


Stressad

Lite lätt stressad känner jag mig nu. Ikväll ska vi fira Mattias födelsedag och en del av min present som jag beställt har inte kommit ännu. Om den inte kommer med posten idag blir ju allt förstört.. Lite jobbigt det där. Nu ska jag i alla fall ner på stan och handla det sista jag behöver till min present. Har jobbat en stund på en håruppsättning som blev väldigt sommrig och fin tycker jag. Inte så lätt att ta kort på dock, men här är ett hörn. Inbakadfläta i hela håret är det.

Fläta


In a nutshell


Ensamvargar äter lax

Så här söta mini-ugnsformar behöver man när man alltid lagar mat bara till sig själv. Meh, guud va töntigt att äta själv hela tiden, vad är du för människa egentligen?! Eh, det är inte alls töntigt, jag är en cool ensamvarg! Stor skillnad faktiskt.. Idag blev det i alla fall lax. Sjukt god blev den också.

Sötaste liten form


New shoes cure the blues

De här nya älsklingarna köpte jag på stan idag efter att jag och Martina hade fikat. Har tittat på dem ett tag och nu var det "köp 2 för 1" så jag passade även på att få med mig ett annat par svarta klackar. Har helt snöat in på höga kilklackar. De här slår inte mina fina beiga vagabondkilklackar men de är bra nära alltså. Får se när de här får komma ut och dansa.

Kilcklackar från Tiamo.

Väldigt mysig dag med Martina dessutom!


Torsdag

Har varit nere på gymmet och cross-trainat en timme med Nattis nu på morgonen. Hurtig start på dagen får jag säga. Nu har jag gjort mig i ordning och ska snart träffa Martina för en fika. Ska bli väldigt trevligt att ses och höra hur hon haft det i London.

Ny klänning idag som jag köpte i Stockholm


Semester

8e (?) juli åker jag till USA. Längtar mer än någonsin nu. Kommer bli sjukt bra. Dessutom ska jag få träffa fina Agnes i New York, det ni.

Bild från förra usa-resan


Ciccil mon ami

Spenderat dagen med Cicci vid fästningshörnan. Vi försökte leva i nuet.


Turkos

Snart kommer Cicci och leker med mig. Vi ska nog ta med oss fika och sätta oss nere vid fästningen och ha det trevligt. Har på mig ett nytt halsband jag köpte i Stockholm. Övergillar det!

nytt


NinaC

Idag är jag lite seg och småbakis, men kvällen igår var jättekul. Vi började hos mig ett trevligt gäng och pratade och smuttade på lite drinks. Vid halv nio spelade ju Nudity is not a crime på torget (yeah förband till dead by april fett coolt yeah) och det var mycket folk och fint väder. Efter det blev det uteservering en stund och sen bar det av tillbaka hem till mig för en popquiz som David hade förberett. Fick även besök av Isak och Anthony senare på kvällen och vi satt nog uppe och pratade till nästan 4 på morgonen skulle jag tro. Lite seg i huvudet med all rätt idag alltså.

vi är kompisar..


Hudkräm

När jag hälsade på mina föräldrar så testade jag en hudkräm från body shop som min mor hade, och fastnade verkligen för den. Inhandlade en egen igår så nu hoppas jag att jag kommer vara nöjd även om några dagar. Det är verkligen svårt att hitta en kräm som är lagom tycker jag, varken för torr eller fet. 225 kr gick den här lilla förpackningen på i alla fall.

väldigt väldigt ekologisk?


Städis

Igår var det alltså student. Jag och Mattias spenderade kvällen hemma hos Anthony på hans studentskiva vilket var mycket trevligt. Skönt att inte behöva rusa runt till flera ställen.

Idag har jag än så länge städat städat städat. Har inte hunnit dammsuga ännu men nu går det i alla fall att se alla ytor.. Var riktigt svårt att städa mitt rum eftersom all stockholms-shopping låg överallt i små högar och ville inte flytta på sig utan bara ligga framme och vara fint. Nu har nästan allt kommit in i garderoben i alla fall. Den börjar bli tokfull nu! Det här med att skaffa större garderob hjälper ju inte, man skaffar ju bara mer kläder.

Massa kläder som slåss om häng-plats

Min underbara armbandslåda som fyllts på lite efter sthlm

Fullt skoställ


Student!

Nu har finaste Anthony sprungit ut och jag är hemma i ett tomt hus. Jäkligt skönt att ha det helt tyst runt sig efter det kaoset med alla familjer och studenter. Snart bär det av till mottagning där det ska lämnas presenter och grejer. Shit vad jag saknar min student! Var tvungen att ta fram min mössa och kika på den..

Roligaste citatet i min mössa kommer från alex, "Din för evigt!" Haha, vad hände där?


Bal

Tittade inte så länge på balen men han se och hälsa på en hel del folk ändå. Linnéa och Eric var verkligen superfina. Nu saknar jag min bal och balklänning..

jäkligt fin klänning


Anthony

Näst sista jobbpasset före semestern är avklarat. Har sedan lekt med Anthony hela eftermiddagen. Vi tittade lite på bal, fikade på Mignon och tittade sen på en film. Väldigt trevligt får man säga. Imorgon tar den pojken studenten, sjukt avis är jag, vill göra allt igen! Nyklippt är han också:

Snygg frisyr inne på Mignon


Fladderijobbish

Jahopp, nu längtar jag tillbaka till stockholmssemester faktiskt. Istället blir det till att gå till jobbet nu. Förhoppningsvis är det lite folk eftersom alla tittar på balen. När jag slutar vid 4 ska jag träffa Anthony och kanske blir det lite balspaning.

Fint väder var det i Stockholm i alla fall


Miss stone heart

Hilda har hört mig tjata om ljusgrått nagellack i säkert två månader, men jag har inte lyckats hitta något. I Stockholm fann jag dock ett och färgen hette Miss stone heart. Så här med facit i hand måste jag ändå säga, njae det var mycket snyggare i mitt huvud faktiskt. Ingen stor hitt med grått alltså.

Inte så fint som man hade hoppats


Kalas

Hemma i Varberg och iväg på kalas nu! Det här har jag på mig:


Fika på söder

Stockholm är bra jäkla trevligt alltså. Satt en stund på ett café, bara 200 m från lägenheten, och läste i en midsommarnattsdröm. Kändes väldigt harmoniskt. Efter någon timme ringde min far och ville gå på bio så nu har vi sett Iron man 2. Den var rätt härlig tycker jag, lagom flamsig. Nu blir det film och Inca kola hemma i lägenheten.


 Stockholmsfika


Annie Leibovitz

Hemma från en trevlig eftermiddag på Fotografiska. En del mindre bra utställningar, men Annie Leibovitzs bilder, som vi kom för att se var jättefina. Köpte mig några fina vykort också. Nu har vi ätit thaimat (seriöst, är lägenhetens kök någonsin använt?). Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, känner för en kopp kaffe och en bok på något café här i närheten.


Foto: Annie Leibovitz

 
Foto: Annie Leibovitz


Färgglatt

Här kommer en bild på större delen av vad jag har shoppat de senaste dagarna. Ett genomgående färgtema känner jag..men fina grejer! Var just nere på thai-affären som ligger några meter bort som säljer så sjukt mycket prylar och mojs. Har köpt några små presenter till vännerna och haft det tevligt. Snart kommer min far hem och då ska vi gå och se en fotoutställning med min farbror som också bor här i Stockholm. Har bokat biljett hem också, kommer vid tvåtiden i morgon.


Man kan ju inte bli annat än lycklig av nya kläder
 


Inka Kola

Någon som hört talas om Inka Kola? Denna mystiska dryck ska tydligen vara Perus motsvarighet till coca-cola. Jaha säger ni, jaha säger jag, vad gör den så speciell då? Jag vet faktiskt inte! Min far inhandlade en flaska här om dagen i en liten affär på söder som skyltade med att de sålde läsken. När han bad om Inka Kola i kassan frågade expediten om han verkligen skulle ha en hel flaska? Och det vill man ju när man köper läsk..80 spänn fick han dock betala. Va?! 80 kr för en flaska läsk? Nu har vi druckit av den..den smakar trokadero typ. Hört talas om denna mystiska dryck tidigare?


 Dyr läsk jo jag tackar


Mat

Ikväll åt vi middag på ett steakhouse en liten bit från lägenheten. Jag tog entrecote vilket var hur bra som helst. Nu har vi hyrt film och ska mysa med Ben and Jerry-glass. 


mums

   

Shopping!

Nä nu får jag faktiskt ge mig med all shopping. Stockholm är guld! Spenderade halva dagen själv genom att titta i affärer och sen gå och sätta mig och läsa på ett fik. Riktigt trevlig. Sen mötte jag upp min mor och det blev ännu mer shoppande. Tröjor, linnen, underkläder, klänningar och smycken har jag hittat. Ska nästan försöka hålla mig borta från affärer i morgon..eller inte.


 Nöjd som ett barn över min nya kasse från Weekday. Tröjan inhandlades igår.


Borttappad?

Föräldrarna är på jobbet så nu ska jag utforska Stockholm själv..haha ja vi får se hur det går. Har fått ett sånt där pendeltågskort så det gör väl inte så mycket om jag hamnar fel, får försöka igen. Ska kika i mer affärer och dricka kaffe tänkte jag.


 Har på mig en ny sailor-tröja som inhandlades igår


Fashion against aids

Mycket shopping blev det idag. Fick bland annat en helt fantastisk tunika från H&Ms fashion against aids-kampanj av min mor. Helt älskar den. Hon hittade sig en snygg rock från Weekday. I morgon blir det nog mer shopping.


 Lite tunika. Älskar den breda spetsaktiga halsen.


Stockholm

I Stockholm äter man mycket men kylen är tom, lite så känns det som i alla fall. Dagen började med frukost på café som sagt. Sen gick jag och min mor i hur många affärer som helst och shoppade, drack kaffe på uteserveringar, hittade ett Ben and Jerry-kulglasställe och mumsade och hade det allmänt trevligt i det fina vädret. På kvällen när min far slutat jobbet åt vi middag på en härlig grekisk restaurang och efter det gick vi på bio och såg Shutter Island. Stockholm är inte så tokigt alltså.  


 Man äter lamm om man äter grekiskt, så klart


Frukost

Nu ska jag och min mor gå till ett café och äta frukost, för så gör man i Stockholm.


 Har på mig ett nytt linne jag beställt från H&m


Huvudstaden

Har haft en väldigt trevlig dag i Göteborg och fått handlat bland annat ett par skor (bild kommer). Sen tog jag som sagt tåget till Stockholm. Gjorde misstaget att lägga upp min väska och sätta mig vid min fönsterplats bredvid en seriös kostym-man utan att ta upp varken ipod eller bok ur väskan. Sen kunde jag inte med att störa honom så det blev en lång seg resa.. Väl framme har jag dock haft en jättemysig kväll med mina föräldrar på en uteservering. Pizza, vin och allmänt skitsnack. Lyckat!


 Pizza på en mysig uteservering


Shoppingdag

Snart är Maja och Hilda här, redo för en shoppingdag i Göteborg. Efter det åker jag till Stockholm i några dagar. Kalasdag!

Ny spetsklänning idag


Envy

Har just mumsat i mig kvällsmat och håller på att packa väskan för några dagar i Stockholm. I morgon kväll tar jag tåget dit och hälsar på mina föräldrar för första gången sedan de flyttade. Ska bli jättemysigt att åka bort några dagar, lite som semester. När jag letade upp väskan jag packar i hittade jag min Gucci-parfym som jag fick i julklapp. Använde den under en längre tid för något år sedan men sen slutade den tillverkas så jag har använt andra efter det. Tog på mig lite av den nu och det är sjukt så många minnen som kommer fram av en doft. Ska verkligen ta vara på den här flaskan nu för sen finns den aldrig att få tag på mer.

En av de bäst doftande parfymerna ever


Ny klänning

Min nya svarta långklänning med brottarrygg som jag har blivit lite kär i. Kommer bli sjukt skön att ha i sommar.

Superskön dessutom

 

 


Hej igen världen

Har verkligen känt mig isolerad från välden nu i helgen. Hmm, med världen menar jag nog mina vänner och gymmet.. Har jobbat hela lördag söndag eftersom jag har jobbat mina pass plus tagit Robins' pass båda dagarna. Men nu kommer en veckas ledighet! Min bror har flugit på semester så nu är jag helt ensam i stora huset. (man kanske inte ska skriva sånt? Då kommer våldtäcksmännen med stora knivar och bryter upp dörren?..ehh) I alla fall, skönt att slippa någon annan som stökar ner. Nu ska ledigheten avnjutas med lite tv-tittande och i eftermiddag blir det spinning.

I lördags kom ett lass kläder från H&M som jag beställt, bland annat en underbar långklänning. Hurra!


Vill inte gå till jobbet,


Grattis William!

Hela dagen igår ägnades åt att fira min fina kusin William som tog studenten efter tre år på GTG, som betyder Göteborgs tekniska gymnasium antar jag? Grattis grattis! Kanske blir vi dessutom klasskamrater i höst eftersom vi sökt in till samma utbildning.

Nu blir det jobb resten av dagen, eftersom jag ska hoppa in kvällspasset också. Segt med jobb en hel lördag men det får väl gå det också.

William och vår söta farmor med stora solglasögon


Mangel

Idag har det blivit en del städande och fixande, har överlåtit det sista till min bror vilket känns lite nervöst..hoppas att det blir gjort. Sen så har jag träffat Anthony idag och promenerat i det fina vädret. Riktigt soligt och skönt har det varit, hoppas nu att det håller i sig. Snart kommer Johanna hit och vi tänkte fixa en fikakorg och gå till Mangel och ha det trevligt. Ser lovande ut tycker jag.

Örhängen som jag upptäckte bland mina smycken här om dagen. Gillar dem skarpt!


Kul fest

Tack för en fantastiskt fin och rolig fest igår! Temat var ju hur lyckat som helst och tillslut var vi nog de flesta karaktärerna ur storyn. Kvällen började med en fantasifull underlands-rätt av sällskapets kock David, vilket bland annat bestod av rosa bubbel i gula paprikor. Smakade mycket bra dessutom. Vad blir temat på nästa fest?

Karaktärerna som kom på festen var: Alice, hattmakaren, tweedledee och tweedledum, kaninen med klockan, smil-katten, hjärter 3, hjärter 2, hjärter ess, musen i tekannan, den vita drottningen, och de något mer eventuella utklädnaderna havet och nyckelhålet..


The white rabbit

Nu bär det av på maskerad! Temat är Alice i underlandet, och förhoppningsvis har alla lyckats välja olika karaktärer nu. Jag ska i alla fall vara den försenade vita kaninen med klockan. Håller redan på att dö av värme i mina stora byxor men förhoppningsvis glömmer man det under kvällen. Ska bli en jäkligt rolig kväll!

Ehh måste skynda, jag är sen!


New shoes

Ingen träning i går så nu känner jag mig jättelat plötsligt. Tänkte i alla fall kila ner till gymmet nu snart och springa lite. Hann med 40 min i måndags innan jag var tvungen att sticka, ska se idag om jag orkar en timme istället. Senare ska jag träffa Isak för en fika och ikväll blir det fest hemma hos Nattis. Ska bli superkul!

Fyndade de här skorna igår när vi gick på stan. Klacken är ca 12 cm vilket inte riktigt syns på bilden..

Hängde på kedjan själv för att piffa upp lite


Avslutning..typ

Gårdagen blev jättemysig. Efter att ha sett Sex and the city 2 på bio i måndags kväll så sov jag över hos Nattis. Vaknade alltså upp hos henne igår och vi gjorde oss i ordning för en dag full av mys. Vi har tänkt lite som så att trots att vi inte går i skolan längre vill man ju gärna ha en "avslutning" för att liksom fira att man klarat ännu ett år? Så vid tiotiden kom Hilda förbi och i finkläder hade vi champagnefrukost i Nattis' uterum. Vi grillade bananer och mumsade på vindruvor och sen pratade vi om allt som hänt under året. Eftersom jag brukar fika med min mor på stan varje avslutning blev nästa stopp på listan att åka ner till Mignon och äta lunch. Hur varmt och fint väder som helst var det dessutom. På kvällen avslutade vi med att mysa med pizza framför DH och Cougar Town på tv. En toppendag!

Hilda och Nattis på Mignon i fina klänningar


RSS 2.0